Hej på er!

Jag älskar den här tiden på året, när man kan vara ute i trädgården och fixa. Att ha hela sommaren framför sig gör ju det hela bara ännu bättre ju. 

Igår tog jag tag i vår vildvuxna köksträdgård. Egentligen är det bara en liten del av trädgården med tre pallkragar, men köksträdgård låter så härligt tycker jag. Drömmen är att någon gång i framtiden få ha en trädgård med ett stort trädgårdsland, växthus och massor av fruktträd och bärbuskar. 

Som sagt, tre pallkragar har vi. En med rabarber, en med jordgubbar och en med örter i. Den sista var i behov av en rejäl rensning. 

I mitten hade vi citronmeliss och dragon (tror jag) som tagit över totalt. De hade trängt ut nästan allt annat som fanns i pallkragen en gång i tiden. Den där citronmelissen har vi dessutom aldrig använt till något. 

Ja, ni ser ju. De var enorma. Det var bara att börja gräva, för bort skulle de. Inte det lättaste uppdraget, för de satt fast rejält. 

E

Efter mycket slit var de äntligen borta. Det enda som fick vara kvar var gräslöken och oreganon. 

På med lite ny jord och sen planterades ett gäng nya örter. Jag tycker det är så härligt att kunna gå ut i trädgården och hämta in det man behöver till matlagningen. Vi valde örter som vi kommer att kunna använda ofta. 

Krusmynta, persilja, rosmarin och fransk dragon blev det. Dragon fanns ju i och för sig där redan innan, men jag hoppas att jag kan hålla denna lite mer i styr. De fina små pinnarna som man kan skriva på fick jag i present för några år sedan.
Nu hoppas jag att allt tar sig så vi kan njuta av färska örter i sommar och långt in på hösten.

Ett tips! Klipp ner örter i små bitar och frys in. Perfekt att ha i maten i vinter.

Kram Sara